Menu

Przystawki

Starters

Vorspeisen

 

Carpaccio wołowe skruszone musem z rukoli i gorczycy podkreślone  aromatem młotkowanej czarnuszki    29 zł

Beef carpaccio broken mousse with arugula and mustard

Highlighted aroma hammered black cumin

Rindercarpaccio gebrochen Mousse mit Rucola und Senf hervorgehoben Aroma gehämmert Nigella

 

Marynowana siekana wołowina z piklami, żółtkiem i pieczywem   32 zł

Marinated beef with pickles, chopped egg yolk and bread

Mariniertes Rindfleisch mit Gurken, gehackten Eigelb und Brot

 

Śledź w zalewie octowej na aromatycznych porach  19 zł

Herring in vinegar in aromatic pores

Hering in Essig in aromatischen Poren

 

Mięso z raków duszone z pieprznikiem jadalnym i ziołami  32 zł

Meat crayfish stew with chanterelles and edible herbs

Fleisch Krebse Eintopf mit Pfifferlingen und essbaren Kräutern

 

Carpaccio z buraka z serem feta, rukolą i orzechami ziemnymi  16 zł

Beetroot carpaccio with feta cheese, arugula and peanuts

Rote-Bete-Carpaccio mit Feta-Käse, Rucola und Erdnüsse

 

Zupy

Soup

Suppe

Krem z białych warzyw   9 zł

Cream from white vegetables 

Cream aus weißem Gemüse 

 

Zupa cebulowa z grzankami zapiekanymi parmezanem 11 zł

Onion soup with croutons roasted parmesan

Zwiebelsuppe mit Croutons gebraten Parmesan

 

Rosół wołowy z chmielem z makaronem domowym 9 zł

Beef broth with hops served with homemade noodles

Rinderbrühe mit hausgemachten Knödeln

 

Staropolski żur z jajkiem i kiełbasą 12 zł

Old Polish sour soup with egg and sausage

Alte polnische saure Suppe mit Ei und Wurst

 

Makarony

Pasta

Nudeln

 

Spaghetti z krewetkami i rukolą w oliwie czosnkowej  32 zł

Spaghetti with shrimp and arugula in olive oil garlic

Spaghetti mit Garnelen und Rucola in  Knoblaucholivenöl

 

Papardelle z pomidorem suszonym, cukinią i brokułami  w oliwie czosnkowej   21 zł

Pappardelle with dried tomato, zucchini and broccoli in a garlic olive oil

Pappardelle mit getrockneten Tomaten, Zucchini und Brokkoli im Knoblaucholivenöl

 

Tiagiatelle z łososiem i borowikami 29 zł

Tiagiatelle with salmon and boletus

Tagliatelle mit Lachs und Steinpilzen

 

Sałaty

Sallands

Salate

 

Rukola z krewetkami w ziołowo-śmietanowym sosie z pomidorami i grzankami czosnkowymi    32 zł

Rocked salad prawns in herb-cream sauce with tometosand garlic croutons 

Rucolasalat mit Garnelen in Kräuter-Sahne-Sauce mit Tomaten und Knoblauch-Croutons

 

Sałaty z kurczakiem grillowanym z sosem ziołowym  i tostem angielskim 24 zł

Salad with grilled chicken with herb sauce and toast English

Salat mit gegrilltem Hähnchen, Kräutersauce und Toast Englischtoast

 

Sałata z łososiem i sosem ogrodowym 

Lettuce with salmon and garden sauce

Salat mit Lachs und Gartensauce

 

Dania z ryb

Fish dishes

Fischgerichte

 

Sandacz duszony na maśle serwowany na puree z pasternaku  z warzywami blanszowanymi i sosem kurkowym    48 zł

Sander stewed in butter served on a puree of parsnip with blanched vegetables and mushroom sauce

Sander gedünstet in Butter auf einem Pastinakenpüre serviert mit blanchiertm Gemüse und Pilzsauce

 

Pstrąg pieczony w maśle czosnkowym serwowany  z ziemniakami ziołowymi  sałatą vinegrette    29 zł

Trout baked in garlic butter served with herb potatoes and vinaigrette lettuce

Forelle gebacken in Knoblauchbutter, serviert mit Kräuterkartoffeln und Vinaigrette Salat

 

Polędwica z dorsza w szynce parmeńskiej serwowana  na rizotto ziołowym  z sosem limonkowym i sałatą vinegrette   42 zł

Loin of cod in Parma ham served on risotto with herb sauce and lime vinaigrette salad

Loin von Kabeljau in Parmaschinken serviert auf Risotto mit Kräutersauce und Limettenvinaigrette Salat

 

Dania mięsne

Meat dish

Fleischgerichte

 

Stek z polędwicy wołowej serwowany z burakami w cherry, ziemniakach w bekonie i sosem pieprzowym     73 zł

Sirloin steak served with beets in cherry, potatoes in bacon and pepper sauce

Lendensteak serviert mit roten Beten in Cherry-sauce, Kartoffeln in Speck und Pfeffer-Sauce

 

Grillowany kurczak w sosie porowym na puree brokułowym z glazurowaną marchewką  29 zł

 Grilled chicken in a pore sauce on broccoli puree with glazed carrots

 Gegrilltes Hähnchen in Pore-Sauce auf Broccoli-Püree mit glasierten Karotten

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie leśnym na puree chrzanowym podana z cukinią 34 zł 

 Pork tenderloin in forest sauce with horseradish puree served with zucchini

Schweinefilet in Waldsoße mit Meerrettichpüree serviert mit Zucchini

 

Schab z kością z młodymi ziemniakami w towarzystwie mizerii z koperkiem 28 zł

Pork chop with bone and young potatoes in the company of misery with dill

Schweinekotelett mit Knochen und jungen Kartoffeln in der Gesellschaft von Elend mit Dill

 

Desery

Desserts

Desserts

 

Deser lodowy z bitą śmietaną   19 zł

Ice cream dessert with whipped cream

Eis-Dessert mit Sahne

 

Ciasto dnia 19 zł

O aktualna ofertę deserów zapytaj w restauracji

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij