Menu

Przystawki

Starters

Vorspeisen

 

Carpaccio wołowe skruszone musem z rukoli i gorczycy podkreślone  aromatem młotkowanej czarnuszki    29 zł

Beef carpaccio broken mousse with arugula and mustard

Highlighted aroma hammered black cumin

Rindercarpaccio gebrochen Mousse mit Rucola und Senf hervorgehoben Aroma gehämmert Nigella

 

Marynowana siekana wołowina z piklami, żółtkiem i pieczywem   32 zł

Marinated beef with pickles, chopped egg yolk and bread

Mariniertes Rindfleisch mit Gurken, gehackten Eigelb und Brot

 

Śledź w zalewie octowej na aromatycznych porach  19 zł

Herring in vinegar in aromatic pores

Hering in Essig in aromatischen Poren

 

Mięso z raków duszone z pieprznikiem jadalnym i ziołami  32 zł

Meat crayfish stew with chanterelles and edible herbs

Fleisch Krebse Eintopf mit Pfifferlingen und essbaren Kräutern

 

Carpaccio z buraka z serem feta, rukolą i orzechami ziemnymi  16 zł

Beetroot carpaccio with feta cheese, arugula and peanuts

Rote-Bete-Carpaccio mit Feta-Käse, Rucola und Erdnüsse

 

Zupy

Soup

Suppe

Chłodnik z białych warzyw ( od maja do końca sierpnia)  9 zł

Chiller from white vegetables (from May to the end of August)

Chiller aus weißem Gemüse (von Mai bis Ende August)

 

Zupa cebulowa z grzankami zapiekanymi parmezanem 11 zł

Onion soup with croutons roasted parmesan

Zwiebelsuppe mit Croutons gebraten Parmesan

 

Rosół wołowy z chmielem serwowany z knedelkami cielęcymi i makaronem warzywnym 9 zł

Beef broth with hops served with veal dumplings and pasta vegetable

Rinderbrühe mit Hopfen serviert mit Kalbfleisch und Pasta Gemüse

 

Staropolski żur z jajkiem i kiełbasą 12 zł

Old Polish sour soup with egg and sausage

Alte polnische saure Suppe mit Ei und Wurst

 

Krem z buraka   14 zł

Cream of Beet

Creme Beet

 

 

Makarony

Pasta

Nudeln

 

Spaghetti z krewetkami i rukolą w oliwie czosnkowej  32 zł

Spaghetti with shrimp and arugula in olive oil garlic

Spaghetti mit Garnelen und Rucola in  Knoblaucholivenöl

 

Tagliatelle  z kaczką w sosie śmietanowym z majerankiem,

orzechami i młotkowanym pieprzem          32 zł

Tagliatelle with duck in a creamy sauce with marjoram, nuts and hammered pepper

Tagliatelle mit Ente in cremsauce mi,t Majoran, Walnüssen und Pfeffer

 

Papardelle z pomidorem suszonym, cukinią i brokułami  w oliwie czosnkowej   21 zł

Pappardelle with dried tomato, zucchini and broccoli in a garlic olive oil

Pappardelle mit getrockneten Tomaten, Zucchini und Brokkoli im Knoblaucholivenöl

 

Sałaty

Sallands

Salate

 

Rukola z krewetkami w ziołowo-śmietanowym sosie z pomidorami i grzankami czosnkowymi    32 zł

Rocked salad prawns in herb-cream sauce with tometosand garlic croutons 

Rucolasalat mit Garnelen in Kräuter-Sahne-Sauce mit Tomaten und Knoblauch-Croutons

 

Sałaty z kurczakiem grillowanym z sosem ziołowym  i tostem angielskim 24 zł

Salad with grilled chicken with herb sauce and toast English

Salat mit gegrilltem Hähnchen, Kräutersauce und Toast Englischtoast

 

Młode liście szpinaku z kozim serem, karmelizowaną gruszką  i pomarańczą    28 zł

Young leaves of spinach with goat cheese, caramelized pear and orange

Junge Spinatblätter mit Ziegenkäse, karamellisierten Birne und Orange

 

 

Dania z ryb

Fish dishes

Fischgerichte

 

Sandacz duszony na maśle serwowany na puree z pasternaku  z warzywami blanszowanymi i sosem kurkowym    48 zł

Sander stewed in butter served on a puree of parsnip with blanched vegetables and mushroom sauce

Sander gedünstet in Butter auf einem Pastinakenpüre serviert mit blanchiertm Gemüse und Pilzsauce

 

Pstrąg pieczony w maśle czosnkowym serwowany  z ziemniakami ziołowymi  sałatą vinegrette    29 zł

Trout baked in garlic butter served with herb potatoes and vinaigrette lettuce

Forelle gebacken in Knoblauchbutter, serviert mit Kräuterkartoffeln und Vinaigrette Salat

 

Polędwica z dorsza w szynce parmeńskiej serwowana  na rizotto ziołowym  z sosem limonkowym i sałatą vinegrette   42 zł

Loin of cod in Parma ham served on risotto with herb sauce and lime vinaigrette salad

Loin von Kabeljau in Parmaschinken serviert auf Risotto mit Kräutersauce und Limettenvinaigrette Salat

 

Dania mięsne

Meat dish

Fleischgerichte

 

Stek z polędwicy wołowej serwowany z burakami w cherry, ziemniakach w bekonie i sosem pieprzowym     62 zł

Sirloin steak served with beets in cherry, potatoes in bacon and pepper sauce

Lendensteak serviert mit roten Beten in Cherry-sauce, Kartoffeln in Speck und Pfeffer-Sauce

 

Supreme z kurczaka faszerowane porami na knedliczkach szpinakowych z sosem wędzonkowym   29 zł

Supreme of chicken stuffed with leeks on spinach dumplings with smoked sauce

Hähnchensupreme mit Lauch gefüllt auf Spinatknödel  und Sauce mit Räucherspeck-sauce

 

Polędwiczka wieprzowa w bekonie na musie z pieczonego kalafiora z ziemniakami maślanymi i warzywami z patelni   34 zł

Pork tenderloin in bacon mousse with roasted cauliflower with buttered potatoes and vegetables from the pan

Schweinefilet in Speck auf gebratenem Blumenkohl mit Butterkartoffeln und Gemüse aus der Pfanne

 

Schab z kością z puree pomidorowym w asyście musu z pieczonej marchwi   28 zł

Pork loin on the bone with tomato puree, accompanied by mousse with roasted carrots

Schweinelende mit Knochen serviert mit Tomatenpüree, in der Begleitung Gebratene- Karotten-Mousse

 

Desery

Desserts

Desserts

 

Fantazyjny mono- deser  12 zł

Fantasy vanilla-chocolate with mango in red glaze

Fantasie Vanille-Schokolade mit Mango roter Glasur

 

Deser lodowy z bitą śmietaną   19 zł

Ice cream dessert with whipped cream

Eis-Dessert mit Sahne

 

Szarlotka na ciepło z gałką lodów 15 zł

Apple pie with ice cream scoop

Apfelkuchen mit Eis


Torcik dnia 13 zł

The cake of the day

Der Kuchen des Tages

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij